Oorcorrectie

Oorcorrectie (Otoplastie)

Oorcorrectie (otoplastie), ook wel bekend als cosmetische oor chirurgie, herstelt heel gemakkelijk en met succes aandoeningen aan de oren. 

De oren zijn erg prominent en ze hebben een groot effect op het uiterlijk van de mensen. Problemen met de oren hebben grote impact op mensen.

Kinderen met grote of ongewone oren kunnen gepest worden door hun vrienden.

Volwassenen kunnen proberen het ongemak over hun oren te verbergen met hun haar of door hoeden te dragen.

Deze omstandigheden kunnen een dramatische impact hebben op het uiterlijk, de psychologie, het zelfvertrouwen en de algehele kwaliteit van leven, van een persoon.

Zodra de oren na een oorcorrectie een meer gewenste uitstraling hebben gekregen, ervaren patiënten een belangrijke toename van het zelfvertrouwen.

Redenen

Startend vanaf de kindertijd, voelen veel mensen zich niet op hun gemak met de grootte of vorm van hun oren.

Bij weer anderen, groeien de oren meer dan ze zouden moeten, zijn ze asymmetrisch of hangen ze te laag. 

Deze problemen kunnen zich aan één kant of aan beide kanten van de oren voordoen.

flapoor-oorcorrectie

Procedure


Otoplastie, of cosmetische oor chirurgie, wordt gebruikt om een of beide oren te hervormen. Patiënten die niet tevreden zijn met de grootte, vorm of oriëntatie van hun oren kunnen hun uiterlijk via deze procedure veranderen.

Afhankelijk van de situatie zal de patiënt algehele of lokale anesthesie krijgen.

De ingreep duurt gewoonlijk ongeveer twee uur, afhankelijk van de aard en omvang van de ingreep. Patiënten moeten na de operatie een nacht in het ziekenhuis blijven.

De operatie begint met een incisie direct achter het oor, in de natuurlijke plooi waar het oor is verbonden met het hoofd. Vervolgens zal de chirurg de benodigde hoeveelheid kraakbeen en huid verwijderen om het gewenste effect te bereiken.

In sommige gevallen kan de chirurg het kraakbeen trimmen, het in een meer gewenste vorm brengen en vervolgens het kraakbeen vastzetten met permanente hechtingen om het kraakbeen te stabiliseren.

In andere gevallen zal de chirurg helemaal geen kraakbeen verwijderen. Met behulp van hechtingen zal het kraakbeen permanent op zijn plaats gezet worden. Nadat het kraakbeen de gewenste vorm heeft gekregen, zal de chirurg hechtingen aanbrengen om het oor vast te zetten totdat het oor in de gewenste positie is genezen.

Otoplastie kan ook een oor-/oorlob-reductie en bloemkoolooroperatie (schrompeloor) omvatten om extra huid en kraakbeen te elimineren en opnieuw vorm te geven.

Na de operatie

  • Patiënten moeten voorzichtig zijn tijdens het slapen, ze moeten een week op hun rug slapen
  • Er kunnen enkele lichte ongemakken zijn na de operatie, wat normaal is, maar de chirurg zal pijnstillers voorschrijven
  • De plastisch chirurg kan hoofdbanden aanbevelen om de oren in de gewenste positie te houden. Deze hoofdbanden kunnen 2 weken worden gebruikt
  • Na de operatie zal er een klein onzichtbaar litteken achter het oor zijn
herstel-napijn-na de operatie