Haartransplantatie

Haartransplantatie

Haartransplantatie is de betrouwbaarste manier om het haar permanent en natuurlijk te herstellen bij mensen die om verschillende redenen last hebben van haaruitval. Haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij de haarzakjes worden verplaatst van een deel van het hoofd (donorgebied) naar een kaal of kalend deel van het hoofd (ontvangstgebied). Een met de juiste techniek door een professionele chirurg uitgevoerde haartransplantatie zal een natuurlijk en blijvend resultaat geven.

Redenen

Personen met de volgende problemen geven de voorkeur aan een haartransplantatie:
  • Haaruitval
  • Verdunning van het haar
  • Verbranden van haar
  • Littekens op het hoofd
  • Het ontbreken van haar in bepaalde gebieden vanwege aangeboren redenen
Haartransplantatie

Procedure

Bij personen die een haartransplantatie willen ondergaan zal na een haaranalyse vastgesteld worden naar welke gebieden het haar getransplanteerd zal worden. De haarzakjes zullen veelal genomen worden vanuit het achterhoofd tussen de twee oren, een gebied dat niet aangetast wordt door hormonen en geen haaruitval heeft. Dit gebied is het donorgebied. De hoeveelheid haarzakjes die nodig is voor de operatie zal verzameld worden uit het donorgebied en gesorteerd worden op lengte en dikte. Deze haarzakjes worden bewaard in een speciale oplossing. Om de haarwortels (grafts) toe te kunnen voegen aan het haarloze gebied, worden er op het ontvangstgebied kanalen geopend in de juiste hoek, richting en frequentie. Deze stap in de procedure moet met uiterste voorzichtigheid gebeuren omdat verkeerd getransplanteerd haar er onnatuurlijker zal uitzien dan het al aanwezige haar. Haarzakjes die in een speciale oplossing werden bewaard, worden een voor een getransplanteerd.

Na de operatie

  • De getransplanteerde haarzakjes vallen volledig uit aan het einde van de eerste maand na de operatie, maar het uitgevallen haar begint na ongeveer 3 maanden weer te groeien

  • Het haar zal de eerste weken met een bepaalde techniek gewassen moeten worden. Na twee weken zullen de korstjes van de huid ook wegvallen. Hoe het haar precies gewassen moet worden krijgt u te horen van de specialisten

  • Het is belangrijk om het getransplanteerde haar in de eerste 12 maanden zorgvuldig te verzorgen voor een efficiënte genezing. De aanbevelingen van de chirurg moeten strikt worden opgevolgd.
  • Tussen 8 á 12 maanden na de ingreep groeien alle haarzakjes die getransplanteerd zijn weer aan en passen ze zich aan het nieuwe gebied aan.