FAQ

Frequently Asked Questions

Algemene vragen

Er is een risico bij alle behandelingen, ongeacht het land. Als ISM team is het onze prioriteit om alle risico’s te minimaliseren en ervoor te zorgen dat uw behandeling wordt gedaan door de beste artsen. We zijn toegewijd om met onze professionele team u op alle mogelijke manieren te ondersteunen gedurende het hele traject en om het proces uiterst betrouwbaar, transparant en gemakkelijk te maken.

Turkije staat bekend om het belang dat aan gezondheidszorg gehecht wordt en om de wereldwijd succesvolle artsen. Dit uit zich in een snelle aanpassing aan de technische ontwikkelingen, ziekenhuizen uitgerust met deze laatste technologieën en uiteindelijk artsen die de beste technologie op de beste manier gebruiken.

Hierdoor is Turkije een favoriete bestemming voor medische toerisme geworden.

Door de ontwikkelde gezondheidszorg en centrale geografische ligging komen mensen uit zowel Europa, het midden oosten als de Arabische wereld voor behandelingen naar Turkije. Het is goedkoper vergeleken met vele Europese landen en er zijn geen wachtlijsten.

Turkije is het tweede land met de meeste ziekenhuizen ter wereld. Vanwege de hightech en goed uitgeruste ziekenhuizen en wereldwijd succesvolle artsen in Turkije, is het een van de meest geprefereerde landen voor medische toerisme. U kunt toegang krijgen tot de gezondheidsstatistieken van Turkije door te klikken op de link http://rapor.saglik.gov.tr/istatistik/rapor/index.php (Alleen beschikbaar in het Turks)

 • Om als patiënt gerustgesteld te zijn over de operatie is het verstandig om alle vragen en eventuele zorgen met de chirurg te delen.
 • In overeenstemming met de verwachtingen en wensen van de patiënt en de adviezen van de chirurg zal een beslissing genomen worden over de uit te voeren procedure en te gebruiken techniek.
 • De patiënt dient de chirurg altijd te informeren over zijn medicijn- en drugsgebruik.
 • De chirurg kan voor de operatie aanbevelen om te stoppen met roken en te stoppen met bepaalde medicijnen.
 • Stop 2 weken voor de operatie met roken
 • Neem voldoende verlof op om in rust te kunnen herstellen.

Het is mogelijk om meerdere ingrepen tijdens 1 operatie te doen. Dit is wel afhankelijk van welke behandelingen u wilt, uw leeftijd en uw gezondheid. Wij informeren onze patiënten tijdens de eerste intake over de mogelijkheden.

Na het opstellen van uw behandelplan kunnen we uw vliegticket regelen als u dat wilt. U kunt er ook voor kiezen om de vliegtickets zelf te kopen.

Als u ons aangeeft dat u gebruik wil maken van onze luchthaventransferservice wanneer we uw reis plannen, wordt uw transfer uitgevoerd door onze gespecialiseerde transferagent afgestemd op uw geschatte aankomsttijd en terugkomsttijd.

Als u tijdens het plannen van uw reis aangeeft dat u onze hotelreserveringsservice wilt gebruiken, wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden en kunt u kiezen uit hotels waar wij speciale afspraken mee hebben gemaakt. U heeft ruime keuze uit 3-, 4- en 5-sterren hotels. Uw gekozen hotel wordt geboekt voor de geplande data en u wordt in het hotel geplaatst door onze transferagent.

Het is mogelijk dat u na een heroverweging besluit om af te zien van een operatie.

Als er nog geen kosten zijn gemaakt voor vliegtickets, hotelboekingen en/of reservering voor de operatie in het ziekenhuis zullen wij uw aanbetaling volledig terugstorten.

Als u annuleert nadat we kosten hebben gemaakt,  kunnen wij geen (volledige) refund meer doen. Dit heeft te maken met de al geplande en gereserveerde zaken. Als uw aanbetaling meer is dan de al gemaakte kosten zal het overgebleven deel teruggestort worden. Zo niet, kunnen wij u helaas geen geld meer terugstorten.

Bij meerdere behandelingen zal er een korting toegepast worden. Dit bespreken we tijdens de persoonlijke intake.

U heeft ook na uw terugkomst alle contactinformatie om ons te bereiken. Bij vragen helpen wij u altijd verder.

Geldautomaten zijn overal in Turkije te vinden. Het is mogelijk om geld op te nemen bij geldautomaten met internationale creditcards of bankpassen. Bij het opnemen van geld worden er door uw hier kosten voor in rekening gebracht. Hoeveel dit is kunt u bij uw eigen bank navragen. 

Internationale creditcards en betaalpassen kunnen over het algemeen worden gebruikt in winkels, cafés en restaurants. In sommige kleine winkels, restaurants en cafés kunt u uw internationale kaarten niet gebruiken, dus we adviseren u om wat contant geld bij u te hebben.

Winkelcentra zijn elke dag geopend tussen 10.00-22.00 uur. Winkelcentra bieden een ruime keuze aan lokale en internationale merken.

De musea zijn gesloten op maandag en op andere dagen van de week geopend van 09.00-17.00 uur.

Apotheken zijn elke dag geopend van 09.00 tot 19.00 uur, behalve op zondag, maar er is altijd in elke regio een apotheek die 24/7 open is.

Banken zijn op werkdagen geopend tussen 09.00-17.00 uur.

Restaurants en cafés zijn meestal open tot 24.00 uur op weekdagen en tot 02.00 uur in het weekend, maar deze uren kunnen variëren, afhankelijk van de locatie. Het is vrij gemakkelijk om 24/7 open buffetten, cafés en restaurants in grote steden en op centrale plaatsen te vinden.

De nachtclubs en bars zijn tot laat in de nacht open en sommige zelfs tot in de ochtenduren.

De voedingsspanning is 220V en 50Hz. De standaard pluggen in Turkije zijn van het Midden-Europese type (tweezijdig).

Wisselkantoren in Turkije bevinden zich in drukke straten en winkelcentra. Omdat we als Istanbul Safe Medical alleen afspraken met hotels op centrale locaties gemaakt hebben, zult u altijd dicht bij alles wat u nodig heeft verblijven.

U kunt ook eenvoudig al uw transacties in vreemde valuta doen bij bankfilialen en luchthavens.

Alcohol is toegestaan in het uitgaansleven.

Borstesthetiek

Hoewel bij een gynaecomastie operatie complicaties zeldzaam zijn kunnen de volgende complicaties ontstaan:

 • Onbevredigend resultaat van borstweefsel verwijdering
 • Ongelijke contouren op de borst
 • Gevoelsverlies van een of beide tepels
 • De ingreep kan bloedstolsels veroorzaken. Om dit te verhelpen worden er drains geplaatst. Dit risico is wel extreem zeldzaam

Afhankelijk van de ingreep kan dit variëren tussen de 1 en 3 uur.

Er kan wat pijn zijn. Deze pijn kan verminderd worden met pijnstillers.

Tijdens adolescentie van mannen kunnen door hormonale effecten de borsten groeien. Als deze groei veel is of als er geen afname is van de groei blijft de borst enigszins groter. Dit noemen wij gynaecomastie. Overmatige gewichtstoename en het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kunnen ook zorgen voor een toename van het borstweefsel.

Er is geen directe verband tussen gynaecomastie en borstkanker. Maar als er een snelle groei wordt waargenomen in de asymmetrie aan een van de borsten of aan beide borsten kan borstkanker hier een oorzaak van zijn en zou dit risico uitgesloten moeten worden met onderzoeken.

Gynaecomastie heeft geen negatief effect op de lichamelijke gezondheid maar gaat puur om het esthetische uiterlijk. Als dit een persoon niet stoort is een operatie niet verplicht.

Kleine asymmetrie verschillen aan de borsten zijn normaal en acceptabel. Als er echter grote asymmetrie is, is het noodzakelijk om te onderzoeken of er sprake is van een tumor. Het is algemeen bekend dat de borsten enigszins in grootte van elkaar verschillen.

Door meerdere redenen kunnen de borsten gaan hangen en hun stevigheid verliezen. Vrouwen worden hier negatief door beïnvloed en zoeken manieren om het probleem op te lossen. Vooral vrouwen die chirurgische ingrepen willen vermijden zoeken naar alternatieve oplossingen.

Bedrijven spelen hierop door crèmes, oliën, liftende bh’s, plantaardige alternatieven en nog veel meer producten op de markt te brengen. Deze oplossingen bieden helaas geen blijvende oplossing en kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen.

Kort gezegd, borstlift zonder operatie is niet mogelijk en deze producten en diensten zijn een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen. Vrouwen die last hebben van hangende en niet stevige borsten doen er daarom goed aan om een chirurg te raadplegen en te zoeken naar de meest geschikte behandelingsmethode.

Het is voor elke patiënt anders hoe klein de borsten moeten worden. Nadat de algemene lichaamsmaten, schouderbreedte en borstomvang van de patiënt zijn berekend, worden de borsten geminimaliseerd zodat ze in verhouding staan tot de lichaamsmaten van de patiënt. Na de operatie kunnen ook de tepels in bepaalde mate worden verkleind als hier noodzaak voor is.
Hoe klein de borsten moeten worden zal na onderzoek, in overeenstemming met de wensen en verwachtingen van de patiënt en de aanbevelingen van de chirurg vastgesteld worden.

Een borstverkleining operatie kan uitgevoerd worden na de adolescentieperiode van een vrouw waarbij de ontwikkeling van de borsten is voltooid. Dit is rond de leeftijd van 18.

Een borstverkleining is niet schadelijk voor de melkklieren. Een vrouw kan na een borstverkleining zwanger raken en borstvoeding geven.

Naast het esthetische effect leiden te grote borsten tot functionele gezondheidsproblemen. Dit zijn;

 • Te grote borsten gaan hangen. Dit zorgt voor ernstige rug en schouderklachten wat zelfs kan leiden tot nekhernia.
 • De huid die onder de borsten blijft kan niet meer luchten en blijft constant vochtig wat kan zorgen voor uitslag of zelfs schimmelinfecties.

Het dragen van bh’s kan pijnlijk worden

Bij alle chirurgische ingrepen blijven er zichtbare of onzichtbare littekens na, zo ook bij een borstverkleining. De littekens zijn afhankelijk van de grootte en vorm van de borsten. Maar de littekens zullen 6 tot 12 maanden na de operatie aanzienlijk vervagen. Door de crèmes te gebruiken die door de chirurg is aanbevolen, kunnen de littekens tot een minimum gebracht worden.

Hoewel het eerste doel bij een borstverkleining het teveel aan weefsel te verwijderen is wordt ook altijd een borstlift uitgevoerd worden.

De siliconen prothesen, worden geplaatst onder de borstklieren waar de melkkanalen aanwezig zijn. Op deze manier kunnen vrouwen zonder problemen borstvoeding geven.

Een borstvergroting operatie kan ondergaan worden rond de leeftijd van 18 jaar. Dit is wanneer de puberteit is voltooid en de groei van de borsten is gestopt.

Het is onwaarschijnlijk dat borstprothesen onder normale omstandigheden stuk gaan. Alleen bij extreme gevallen zoals bij een verkeersongeval kan dit gebeuren.

Borstprothesen zijn verdeeld in twee typen. Dit zijn de zogenaamde anatomische protheses en zijn verdeeld in rond en druppelvormig. De hoogte van deze prothesen, die we projectie noemen, wordt echter geclassificeerd als groot, gemiddeld en klein.

Borstprotheses veroorzaken geen ziektes en zijn niet kankerverwekkend. De tot nu toe uitgevoerde studies naar borstprotheses laten hier geen verband in zien. Omdat het gebruik van borstprothesen niet erg oud is, worden de onderzoeken hierover echter nog steeds voortgezet.

Protheses worden meestal via de onderkant van de borst geplaatst. Maar soms kan er ook gekozen worden om deze via de tepels, oksels of navel te plaatsen.

Ook bij kleine borsten zijn de contouren van de borsten duidelijk. Dit is het gebied waar normaliter de borsten zouden zijn. Door deze contouren te meten wordt de grootte van de prothese vastgesteld. Ook de hoogte van de tepels zijn bepalend voor de keuze. Bovendien zijn de huidelasticiteit en lichaamsstructuur ook belangrijke factoren bij het bepalen van de grootte van de borsten.

Of de prothese zichtbaar is, is afhankelijk van de borstweefsel en de spierstructuur van een persoon. Als er voldoende borstweefsel en spierstructuur aanwezig is zal de prothese niet zichtbaar zijn.

Na een borstvergrotingsoperatie met protheses kan een vrouw na een week terugkeren naar haar normale leven. Maar het duurt ongeveer 6 maanden tot de borsten hun exacte vorm hebben gekregen.

De eerste paar weken van een operatie is het verstandig om tijdens de dagelijkse activiteiten rustig aan te doen. Over een periode van ongeveer 3 tot 6 maanden moet de borstspier niet belast worden met zware activiteiten.

Prothesen kunnen levenslang mee. Maar de capsulevorming rondom een prothese zal van persoon tot persoon verschillen. Na tien jaar zal deze capsulevorming meer invloed hebben op de prothesen waardoor het aan te raden is om ze om de tien tot vijftien jaar te vernieuwen.

Bij het plaatsen van een prothese zal er ruimte gemaakt worden onder de borsten. Als de prothese op de juiste manier in op deze opening is geplaatst zal een prothese niet draaien.

Na de operatie kan je binnen een week weer terug naar je normale werkritme en dagelijkse bezigheden.

Bij borstvergroting operaties zijn er geen andere risico’s dan de algemene anesthesie- en operatierisico’s.

Ongeveer 6 weken na de operatie zijn de zwellingen grotendeels weg en kan je weer een beugel bh dragen.

Een prothese weegt tussen de 100 en 500 gram. Dit is vergelijkbaar met echte borsten waardoor een je hier geen last van hebt.

Gezichtsesthetiek

Huidveroudering is niet tegen te houden, maar kan wel vertraagd worden. De manieren om dit te doen zijn:

 • Bescherm je huid tegen zonnestralen
 • Geef de voorkeur aan voedingsmiddelen met antioxidanten
 • Zorg voor voldoende hydratatie van de huid
 • Drink veel water
 • Gebruik geen of matig het gebruik van sigaretten en alcohol
 • Gebruik biologische en natuurlijke producten
 • Haal stress uit je leven

De huid, het grootste orgaan van het menselijk lichaam, veroudert gemakkelijker dan andere organen omdat er meerdere factoren een rol spelen.

Onderzoeken tonen aan dat omgevingsfactoren de grootste invloed hebben op huidveroudering. Factoren als uitlaatgassen, fabrieksdampen en gasvormige emissies zorgen voor een versnelling van dit proces. Het is te zien dat hierdoor de huid van mensen in grote steden sneller veroudert ten opzichte van mensen die in een meer natuurlijke plek leven.

Ook genetische factoren hebben effect op huidveroudering. Als er gekeken zou worden naar de gemiddelde huidveroudering binnen een familie kan hieruit een gemiddelde berekend worden voor een persoon uit diezelfde familie.

Als laatste spelen ook gedragsfactoren een rol, zoals hoog werktempo, weinig beweging en roken.

Botox en fillers zijn verschillende methoden die voor verschillende doelen worden gebruikt. Ze zijn geen alternatieven voor elkaar. Voor problemen die een botox behandeling vereisen zal botox, voor problemen die een filler behandeling vereisen zullen fillers toegepast worden. De keuze voor het soort behandeling ligt niet bij de patiënt.

Door alle verschillen tussen de behandelingen zijn ook de prijzen van botox en filler behandelingen anders. De prijs voor een botox behandeling is standaard per gebied vast te stellen. Bij een filler behandeling is de prijs afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid. Dit kan 1 cc zijn maar ook meer. Een filler behandeling is daarom duurder dan een botox behandeling.

Botox en fillers zijn een van de meest gebruikte en geprefereerde cosmetische methoden ter wereld. De behandelingen zijn toegankelijk, kort en de resultaten zijn zeer succesvol.

Vaak worden deze twee behandelingen door elkaar gehaald of gedacht dat ze hetzelfde zijn. Maar er zijn grote verschillen tussen een botox en filler behandeling.

 • Botox wordt gebruikt tegen rimpels veroorzaakt door samentrekkende spieren, terwijl een filler wordt gebruikt tegen rimpels en putten die niet worden veroorzaakt door spiercontractie.
 • Botox werkt door het voorkomen van spiersamentrekkingen, terwijl een filler geen effect heeft op de spieren. Fillers worden gebruikt bij het vullen van putten en holtes of het geven van volume aan bepaalde gebieden.
 • Het effect van botox is binnen 3 dagen zichtbaar en duurt maximaal 9 maanden. Het effect van fillers is direct zichtbaar en duurt maximaal 24 maanden.
 • Filler is een op hyaluronzuur gebaseerd gel terwijl botox een proteïne is verkregen van een bacterie genaamd clostridium botulinum.

Een facelift kan herhaald worden als een persoon ouder wordt en de huid weer verzwakkingen toont. Omdat de huid dun is en een gevoelige structuur kent is een tweede operatie wel riskanter dan de eerste.

Een facelift wordt meestal uitgevoerd op gevorderde leeftijd. Omdat personen op oudere leeftijd vaker te maken hebben met hart- en vaatproblemen komt het meer voor dat ze bloedverdunners gebruiken. Deze medicijnen kunnen tijdens een operatie zorgen voor bloedingen. Om dit te voorkomen, moet een patiënt, onder toezicht van een arts, een bepaalde periode voor de ingreep stoppen met het gebruik van deze geneesmiddelen.

Vóór een facelift operatie is roken niet toegestaan omdat roken de opname van voedingsstoffen in de huid vermindert waardoor het herstel na de operatie negatief wordt beïnvloed.

Om het risico op onderhuidse bloedingen te verminderen moet er zorgvuldig omgegaan worden met de bandages. Naast dit is het belangrijk om de eerste 6 maanden de huid met de juiste producten goed te beschermen tegen zonlicht.

Pijn na een facelift operatie is een verwachte toestand. Deze pijn kan behandeld worden met de pijnstillers die aanbevolen worden door uw chirurg.

Het resultaat van een facelift hangt af van de gebruikte techniek en in welke staat de huid is voor de operatie. De verwachte verjonging ligt tussen de 5 en 10 jaar.

Het uitgangspunt bij een facelift is om de gezichtsuitdrukking te behouden. Als de huid te veel gerekt is kan hier een verlies in zijn. Het uiteindelijke doel is uiteraard om de overmatige huid te rekken en de gezichtsuitdrukking te behouden.

Afhankelijk van de ingreep zal een facelift tussen de 2 en 6 uur duren.

Na een facelift kan een patiënt binnen 1 à 2 dagen zijn normale leven weer voortzetten. Maar er is wel behoefte aan 7 tot 10 dagen om uit te rusten, de bandages te verwijderen en de blauwe plekken en zwellingen weg te laten trekken.

Over het algemeen worden er twee technieken toegepast bij een facelift. Bij de eerste methode wordt de huid en het onderhuidse weefsel (SMAS) gerekt, bij de tweede methode wordt het huid van buitenaf met behulp van touwtjes gerekt. De tweede methode heeft een tijdelijk karakter.

Met een chirurgische ingreep is het mogelijk om via incisies aan de voor en achterkant van de oren het gezicht te liften. Als het nodig is kan het middengebied van het gezicht, de wangen en jukbeenderen, via een incisie onder het onderooglid gelift worden. Als laatste kan via de haargrens het voorhoofd gelift worden hiermee zijn ook de wenkbrauwen gelift.

Er zijn chemische middelen beschikbaar om de huid een jongere uitstraling te geven. Ook kan de huid met touwtjes van buitenaf gerekt worden. Behalve dat deze methoden een tijdelijke verbetering geven zijn ze niet zo effectief als een chirurgische ingreep.

Tijdens een facelift kunnen er meerdere ingrepen gecombineerd worden. Dit is afhankelijk van de gezondheidstoestand van een persoon. Bij veroudering kan bijvoorbeeld de situatie ontstaan die wij vetatrofie (kuiltjes) noemen. Tijdens een facelift worden er vetinjecties gedaan in deze gebieden waardoor de kuiltjes worden geminimaliseerd.

Alle chirurgische ingrepen laten een groot of klein litteken achter. Het belangrijkste is dat de incisies op de minst zichtbare punten gemaakt worden. Het grote voordeel bij een facelift is dat de incisies aan de voor- en achterkant van het oor worden gemaakt en dat deze littekens niet zichtbaar zijn tenzij je hier zorgvuldig naar zoekt.

Zowel bij tweedimensionale als bij driedimensionale tekeningen is het doel om een algemeen beeld te geven hoe het resultaat eruit komt te zien. Dit is voornamelijk bedoeld om samen met de patiënt een besluit te nemen over de vorm van de neus. Daarom is het niet realistisch om een op een hetzelfde resultaat te verwachten.

Het komt voor dat het resultaat tegenvalt of dat pathologische problemen zoals ademhalingsproblemen of een krom kraakbeen zich voordoen. Dan kan een operatie nogmaals uitgevoerd worden. Een tweede operatie is lastiger uit te voeren waardoor het belangrijk is dat de eerste operatie zorgvuldig wordt uitgevoerd.

6 tot 12 maanden na de eerste operatie kan een revisie operatie uitgevoerd worden.

Er zijn alternatieven zoals fillers of met touwtjes liften van de neus. Deze alternatieven zijn tijdelijk en kennen veel complicaties.

Het is belangrijk om de eerste 10 dagen na de operatie de controles uit te laten voeren en de voortgang te volgen. Daarna zullen de controles afnemen tot maandelijks en 3-maandelijks tot een jaar na de operatie. Als de patiënt in het buitenland leeft en niet de mogelijkheid heeft om langs te komen worden de controles gedaan met behulp van foto’s genomen vanuit verschillende hoeken van de neus.

De ontwikkeling van het oor is op 5-jarige leeftijd voltooid. Tot die tijd is het af te raden om een operatie te ondergaan.

De eerste paar dagen kan de patiënt pijn ervaren. Dit kan met pijnstillers makkelijk onder controle gehouden worden. Afhankelijk van de gebruikte techniek kan het zijn dat de patiënt een bandage moet gebruiken na de operatie. Een persoon kan hierbij zijn normale leven weer gewoon oppakken. Bij sommige technieken hoef je helemaal niets te dragen en kan een persoon direct terugkeren naar zijn normale ritme.

Dit duurt zoals bij vele chirurgische ingrepen 3 tot 6 maanden.

Na een flapoor operatie is er een verhoogd risico op kraakbeeninfectie. Een kraakbeeninfectie verspreid zich snel en kan het kraakbeen aantasten. Daarom moet het verschonen van het verband en het verzorgen van de hechtingen met grote zorg gedaan worden. De voorgeschreven antibiotica moet volgens de instructies gebruikt worden is het de eerste week niet aan te raden om op het oor te liggen.

Deze operatie kent twee grote risico’s. Het eerste risico is dat de operatie slecht wordt uitgevoerd waardoor de oren wijder gaan staan. Het tweede risico is een kraakbeeninfectie wat door goede en aandachtige verzorging vermeden kan worden.

Bij een flapoor correctie is er tussen de 10 en 20 procent kans dat de oren weer wijder van het hoofd komen te staan. In dat geval moet een operatie mogelijk herhaald worden.

Lichaamsesthetiek

Een Braziliaanse bil lift kenmerkt zich door het volle en ovale uiterlijk van het bovenste gedeelte van de billen.

Omdat de bil prothesen onder de spieren worden geplaatst, zijn deze vanaf de buitenkant niet zichtbaar. Maar bij magere personen met weinig vetweefsel kan dit wel zichtbaar zijn.

De operatie kent geen andere risico’s dan bekend bij andere chirurgische ingrepen. Maar na de operatie kunnen de prothesen, na bijvoorbeeld een ongeluk, zich verplaatsen of aan de zijkanten uitsteken.

Als er een vetinjectie is gedaan zijn er geen littekens. Bij het gebruik van een prothese zullen er geen zichtbare littekens zijn omdat de incisie gemaakt wordt vanuit een onzichtbaar punt.

Omdat er bij een bil lift gebruikt wordt gemaakt van vettransfer of protheses zal het resultaat blijvend zijn, zolang een persoon niet overmatig aankomt of afvalt.

Na de operatie zal er een periode vochtophoping en zwellingen zijn. Binnen een paar weken neemt dit zichtbaar af. Maar om het uiteindelijk resultaat van de billen te zien is er een periode tussen de 3 en 6 maanden nodig.

Doordat de prothesen aan de bovenkant geplaatst worden zal er geen probleem zijn bij het zitten. Maar het duurt ongeveer drie weken om volledig comfortabel te kunnen bewegen.

De eerste paar dagen na de operatie zult u pijn hebben. Uw chirurg zal u pijnstillers aanbevelen waarmee de pijn verlicht zal worden.

Om de billen te vergroten kunnen vet en hyaluronzuur gebruikt worden. Maar deze methode is niet geschikt voor grote bilvergrotingen. Ook worden vet en hyaluronzuur na een bepaalde periode door het lichaam geabsorbeerd.

Bij grote bilvergrotingen is het gebruik van een prothese beter en betrouwbaarder.

Bij een vettransplantatie wordt lichaamseigen vet geïnjecteerd wat zorgt voor betere bloedcirculatie en versnelling van het metabolisme. Daarom is een vettransplantatie de meest effectieve behandeling bij cellulitis. Hierbij zorgen de stamcellen die aanwezig zijn in het vetweefsel ook voor verjonging omdat deze de verouderingseffecten tegengaan.

2 weken na een biloperatie kan je starten met wandelen. 1,5 tot 2 maanden later kan er weer gesport worden.

Een bil operatie kan net als bij vrouwen ook bij mannen toegepast worden. Vooral mannen met kleine billen kiezen voor een biloperatie.

Bij een zwangerschap rekt de huid zich in bepaalde mate uit. Binnen 6 maanden na de bevalling trekt de huid weer aan. Maar soms trekt het niet voldoende aan waardoor de huid slap blijft. Als dit tot ontevredenheid leidt bij een vrouw kan een buikwandcorrectie uitgevoerd worden.

Kleine gewichtstoenames zullen niet leiden tot vetophoping of verslapping van de huid. Als de gewichtstoename te veel is kan dit weer leiden tot ophopen van vet en verslappen van de huid rondom de buik. Dit kan op verzoek van de patiënt eventueel behandeld worden.

Bij alle operaties zal er in meer of mindere mate sprake zijn van littekens afhankelijk van het gebied waar wordt ingegrepen. De littekens kunnen vager worden door gebruik van bepaalde crèmes maar ze kunnen niet verwijderd worden met laserbehandeling.

Na het verstrijken van een bepaalde periode kan een buikwandcorrectie nogmaals uitgevoerd worden. Maar dit is voor zowel de patiënt als chirurg een moeilijker operatie.

Vaginale operaties zijn niet erg pijnlijke operatie zoals men vaak denkt. Met de pijnstillers die door de arts wordt voorgeschreven is dit proces heel makkelijk te doorbrengen. Na de operatie zijn er geen zichtbare littekens.

Bij vrouwen die een labiaplastie operatie willen laten uitvoeren zijn de binnenste schaamlippen meestal langer dan normaal. Het oplossen van dit probleem heeft een positief effect op het dagelijkse leven en zorgt voor een beter seksueel leven. Te lange binnenste schaamlippen zorgen er ook voor dat dit gebied altijd vochtig blijft waardoor er serieuze hygiënische problemen kunnen ontstaan zoals permanente of terugkerende schimmelproblemen. De operatie lost dit probleem op omdat de vochtige gebieden verminderd worden.

Een labiaplastie operatie heeft vaak het tegenovergestelde effect omdat patiënten zich psychologisch beter voelen en meer zelfverzekerd zijn. Een labiaplastie operatie heeft geen negatief effect op het seksueel genot.

Een labiaplastie operatie is niet afhankelijk van of een vrouw een bevalling heeft gehad of niet, getrouwd of ongehuwd is. Dit zijn niet de voorwaarden waarop gekozen wordt voor een operatie.

Bij een labiaplastie worden de binnenste schaamlippen verkleind en de buitenste gevormd. Dit valt buiten het gebied waar het maagdenvlies (hymen) zich bevindt.

Vaginaplastie kent meerdere vormen zoals labiaplastie, vagina vernauwing en ingreep aan de buitenste schaamlippen. Als er geen vagina vernauwing is gedaan mag een patiënt een week na de operatie weer seksueel actief zijn. Maar als er vagina vernauwing is uitgevoerd is dit de eerste drie weken niet toegestaan omdat deze periode nodig is voor herstel.

Er bestaan alternatieve methoden voor labiaplastie behandelingen zoals het versmallen of verkleinen van de schaamlippen met laserbehandelingen of behandelingen met ultrasonische golven. Deze methoden kunnen een alternatief zijn bij kleine afwijkingen maar ze zullen niet zo effectief zijn als een chirurgische ingreep.

Na een labiaplastie ingreep kan een persoon binnen enkele dagen terugkeren naar haar normale leven.

Bij labiaplastie operaties kunnen in overeenstemming met de wensen van de patiënt ook de uitwendige lippen gevuld worden of vaginale vernauwingen gedaan worden. Maar labiaplastie is een methode die ook alleen kan worden toegepast.