Borstlift

Borstlift

Een borstlift geeft een levendige, vastere en esthetisch aantrekkelijke vorm aan slappe borsten. Een borstlift kan het uiterlijk van de patiënt verbeteren door de vrouwelijke proporties van de borst te herstellen.

Door te veel en uitgerekte huid te verwijderen, het borstweefsel te reconstrueren en de tepel naar de juiste hoogte op te tillen, kan een plastisch chirurg een aantrekkelijkere borstcontour creëren.

Redenen

Borsten zijn volledig samengesteld uit vet en melkklieren, en zijn vrij van spieren. Daarom kan er makkelijker dan bij andere organen deformatie optreden. Frequente gewichtsveranderingen, veroudering, borstvoeding en vele andere redenen kunnen leiden tot verslapping van de borst.

Vrouwen zijn erg vatbaar voor hangende, niet stevige en afwijkende borsten. Het ervaren van veranderingen in hun borsten, heeft een negatieve invloed op hun zelfvertrouwen en psychisch welbevinden waardoor ze op zoek gaan naar een oplossing. Een borstlift operatie is in deze gevallen de juiste methode. Een borstlift kan ook gecombineerd worden met een borstvergroting operatie.

Procedure

De eerste controle voor een borstlift operatie vindt staand plaatst. De tepellocatie en grootte van de tepelhof worden gemeten. Op basis van de mate van verzakking, grootte van de tepelhof, de verwachtingen van de patiënt en het advies van de chirurg zal er een besluit genomen worden van de te gebruiken methode en techniek. De planning zal hierop gebaseerd zijn.

Deze operaties worden meestal gebruikt als er alleen een verzakking is en geen overmaat of gebrek aan borstweefsel aanwezig is. Bij een borstlift is de toe te passen techniek afhankelijk van de mate van verzakking.

Bij een borstlift wordt het borstweefsel in leven gehouden en wordt de tepel op de juiste plek gezet. Tegelijkertijd worden de omringende weefsels hersteld, wordt de ideale borstvorm gecreëerd en krijgt de borst zijn stevigheid terug.

Bij een lichte verzakking zal er alleen een kleine incisie rond de tepel gemaakt worden en hoeft er geen verticale incisie gemaakt te worden. Tijdens de ingreep wordt het borstweefsel hersteld en de tepel op de juiste plek gezet.

Als er meer verzakking is, betekent dit dat zowel het bindweefsel dat de borst vasthoudt als het weefsel van de melkklieren dunner zijn. De incisie loopt dan langs de tepelhof verticaal naar beneden tot aan de onderkant van de borst. De tepel zal op de juiste plek gezet worden nadat de weefsels zijn hersteld.

Combineren van een borstlift met een borstvergroting

In sommige gevallen geeft alleen een borstlift niet het gewenst resultaat t.o.v. de verwachtingen van de patiënt.

Als de borsten volume hebben verloren vanwege gewichtsverlies, veroudering of zwangerschap, kan de plastisch chirurg een borstlift combineren met borstimplantaten om de volheid en de beste vorm van de borst te bereiken.

Na de operatie

  • Herstelperiode na een borstlift verloopt meestal comfortabel
  • Binnen 1 week pakken de meeste patiënten hun normale leven weer op
  • De eerste 6 weken draagt de patiënt een speciaal bh
  • Bij een  incisie zal, afhankelijk van de genetische structuur van de patiënt weinig tot geen litteken zichtbaar blijven
herstel-napijn-na de operatie