Borstesthetiek

Borstesthetiek

Borsten zijn belangrijke kenmerken van het vrouwenlichaam. De borsten van de meeste vrouwen zijn op hun 20stelevensjaar volledig ontwikkeld en blijven in grootte stabiel. Dit kan veranderen als gevolg van gewichtsveranderingen of zwangerschap. Borstgrootte is uniek voor elke vrouw en genetische factoren zijn de meest bepalende factor in borstomvang.

Vrouwenborsten bestaan voornamelijk uit vetweefsel dat de melkklieren (ook wel melkkanalen en lobben genoemd) omringt. Er zijn geen spieren in de borsten, dus trainen kan ze niet groter maken.

Doordat de borsten grotendeels uit vetweefsel bestaan, kan een groot gewichtsverlies de omvang van de borsten verminderen in verhouding tot het totale gewichtsverlies.

Extreem grote borsten kunnen emotionele, fysieke en psychologische problemen veroorzaken. Sommige vrouwen kunnen ervoor kiezen om een borstverkleiningsoperatie te ondergaan om deze problemen te minimaliseren.

Vrouwen die niet tevreden zijn met hun kleine borsten, kunnen kiezen voor een borstvergrotingsoperatie, wat een van de meest uitgevoerde plastische chirurgie ingrepen is.